Vlucht terminologie verklaard

Beslissen over de beste vlucht aan uw behoeften kan soms een verwarrende keuze. Als Vliegen Experts zijn we trots op het hebben van de binnenkant kennis om u te helpen plannen en beslissen of een open jaw of multi-stad vlucht is de juiste keuze voordat u op reis rond de wereld. Maar de gebruikte terminologie in de luchtvaart kan soms een beetje verwarrend dus vroegen we onze vlucht deskundigen om de gemeenschappelijke luchtvaartmaatschappij kaartsoorten uit te leggen:

ronde-de-wereld-tickets

Wat is een One-Way Ticket?

Een one-way vliegticket is een enkele vlucht tussen twee bestemmingen. Bijvoorbeeld – een enkele vlucht van Toronto naar Vancouver met geen terugkeer datum.

Wat is een retourticket?

Een retourtje is een vlucht naar een bestemming die terug naar het oorspronkelijke vertrekpunt terug. Bijvoorbeeld – Toronto naar Vancouver en ga terug naar Toronto.

Wat is een stop-over?

Een stop-over is een geplande pauze tussen de vluchten volgen die langer dan 24 uur bij een in-tussen punt tijdens het vliegen naar een bestemming. Bijvoorbeeld – vliegende Toronto naar Sydney met een stop-over in Los Angeles van meer dan 24 uur voordat u verder naar Sydney. Een uitzondering op deze regel is voor reizen volledig binnen Midden-Amerika, waar het wordt beschouwd als een stop-over wanneer de volgende geplande vertrek is meer dan 6 uur na aankomst op het tussenpunt.

Wat is een lay-over?

Een lay-over is wanneer je een ticket naar een bestemming die een gedwongen stop heeft hebben. Over het algemeen deze halte is het vliegtuig of de modus te wisselen van transport of om het vliegtuig te tanken bij een aangewezen halte. Het verwijst naar de tijd besteed aan de grond in-tussen vluchten. Bijvoorbeeld – je vliegt Toronto naar Sydney via Los Angeles en je stopt in Los Angeles voor een paar uur voordat u verder naar uw eindbestemming.

Wat is een Open-Jaw Ticket?

Een open-jaw ticket laat reizigers om te vliegen in één bestemming en terug te keren naar het oorspronkelijke vertrekpunt van een andere bestemming. Deze tickets zijn vooral handig wanneer reizigers willen reis over land op een bepaalde tour, een self drive vakantie tussen verschillende bestemmingen of een one-way cruise. Bijvoorbeeld – vliegende Vancouver naar Tokio en de terugkeer van Hong Kong naar Vancouver.

Wat is een Multi-Stop vlucht ticket?

Een multi-stop ticket of een multi-city ticket is een op maat gemaakte of voorverpakt vluchtschema waarmee reizigers om te stoppen-off op meerdere bestemmingen alvorens terug te keren naar het oorspronkelijke vertrekpunt. Dit geldt ook voor dubbele dip tickets en triple traktatie tickets. Bijvoorbeeld – vliegende Toronto naar Reykjavik met een tussenstop in Reykjavik en vervolgens naar Stockholm en terug te keren naar Toronto. Deze routes maken een stop in elke stad en laat je ziet meer bestemmingen in één ticket. Multi-stad vluchten die niet alleen bespaart u tijd en geld, maar zijn een geweldige manier om te accumuleren frequent flyer punten ook.

Wat is een 2-voor-1 vlucht?

Een 2-voor-1 vlucht is een op maat gemaakte of voorverpakt vluchtschema waarmee reizigers om te stoppen-off op twee bestemmingen alvorens terug te keren naar het oorspronkelijke vertrekpunt. In wezen betaal je de prijs van een vliegticket en bezoeken twee bestemmingen. Bijvoorbeeld – Toronto naar New York en Chicago alles in een ticket met een lay-over in zowel New York en Chicago voor een lage tarief.

Wat is een 3-City vliegticket?

Net als bij 2-voor-1 vluchten, 3-stad vluchten een op maat gemaakte of voorverpakt vlucht routes die het mogelijk maken reizigers om te stoppen-off op drie bestemmingen alvorens terug te keren naar het oorspronkelijke vertrekpunt. Bijvoorbeeld – Toronto naar Miami, Nassau en San Juan met een lay-over op elke locatie geeft u drie grote bestemmingen in het ene low fare, tijdens het inpakken meer in uw vakantie.

Wat is een Round the World Ticket?

Een Round the World (RTW) ticket is een op maat gemaakte vluchtschema waarmee reizigers om te stoppen-off op meerdere continenten of bestemmingen tijdens het vliegen in één richting over de hele wereld en terug te keren naar hun oorspronkelijke vertrekpunt voor een lage prijs. Een Round the World luchtvaartmaatschappij of het ticket kan een meer kosteneffectieve manier om te vliegen, afhankelijk van uw routes en zaken of vakantie bestemmingen. Om de volledige reis te maken, kunnen reizigers vliegen op verschillende luchtvaartmaatschappijen die ofwel zijn gegroepeerd als een alliantie of een speciale ticket arrangementen.

RTW tickets zijn ofwel een vaste prijs of berekend door de afgelegde mijl of de continenten bezocht. Tickets zijn verkrijgbaar in de economy, business class, first class of in een combinatie van verschillende cabine klassen.

Wat is een gemengde klas ticket?

Een gemengde klas ticket is een op maat gemaakte vliegtickets waarmee reizigers om te vliegen in verschillende luchtvaartmaatschappijen lessen op verschillende vluchten. Zo konden reizigers vliegen naar Azië in de Economy Class en vliegen van Azië naar Australië in Business Class. Mixed klasse is beschikbaar via een combinatie van Economy, Premium Economy, Business of First Class vliegtickets. Onze toegewijde eerste en business class experts kunnen helpen met al gemengde types klasse tarief naar uw wensen voor onvergelijkbare prijzen.

Wat is een internationale Airpass ticket?

International Airpass kaarten zijn speciaal tarief tickets aangeboden door bepaalde luchtvaartmaatschappijen in bepaalde landen of regio’s. Ze laten de flexibiliteit om rond te reizen een land, regio of continent met meerdere benen. Bijvoorbeeld Star Alliance bieden een Africa Airpass voor tussen de 3-10 vluchtsegmenten voor een lage tarief zodat u om te vliegen tussen bepaalde luchthavens op elk moment. Air New Zealand heeft een Airpass te wijken van Auckland met stops in Cook Islands, Sydney, Christchurch en Queenstown.