Vliegvelden in Maleisië zien groei

Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) – de beheerder van 39 luchthavens, waaronder:

  • Kuala Lumpur, de internationale luchthaven van Maleisië
  • Istanbul, de internationale luchthaven Sabiha Gokcen in Turkije

De luchthavens in de twee landen hebben in totaal 5,35 miljoen passagiers gemeld. De luchthaven in Maleisië heeft een capaciteit van 3,11 miljoen passagiers, terwijl Istanbul 2,23 miljoen passagiers verwerkte.

De internationale passagiersbeweging in Maleisië is met 114% omhooggeschoten, dankzij de hervatting van de Umrah-reizen of islamitische bedevaarten en het Vaccinated Travel Lane (VTL)-programma tussen Maleisië en Singapore, waardoor beide burgers zonder quarantaine kunnen reizen. Een vliegtuig volgen is nou veel leuker op deze route. Ook het binnenlandse verkeer in Maleisië is in vergelijking met november met 30% gestegen tot 2,8 miljoen passagiers.

Bovendien heeft MAHB een toename van 21 procent in vliegtuigbewegingen gezien van november tot 40.147. Ook de internationale vluchten stegen met 15% tot 6.582 vluchten. De verkeerscijfers voor december waren 41,6% van het niveau van vóór Covid-19.

In december zag de internationale luchthaven van Kuala Lumpur – de toegangspoort tot het land – een teken van herstel. Myanmar Airways hervatte vorige maand haar diensten vanuit Yangon, Myanmar, naar Kuala Lumpur, Maleisië.

“Kijkend naar de vraag die wordt gegenereerd door het VTL-programma, zoals blijkt uit de uitverkochte vluchten, is het duidelijk dat dergelijke programma’s de katalysator zullen zijn voor het herstel van vliegreizen”, zei Dato Iskandar Mizal Mahmood, de nieuwe directeur van Malaysia Airports. .

Maleisië en Singapore kampen met een tegenslag. Als reactie op de Omicron-variant wordt het VTL-programma van 23 december tot 20 januari opgeschort en zijn er geen vluchten meer te volgen.

Langkawi Reisbubbel

Er is echter niet elk programma kan een succes maken. Na het succes van de binnenlandse reisbubbel in Langkawi. Maleisië introduceerde de regeling bij internationale reizigers – het verwelkomen van buitenlanders in de toeristische hotspot van het land. Door de Omicron-variant was het reisschema niet in staat om vakantiegangers aan te trekken om Langkawi te bezoeken er kon je geen vliegtuig volgen. Het aantal internationale reizigers dat sinds 15 november in Langkawi, Maleisië arriveerde, was slechts 15% ten opzichte van het pre-covid-niveau.

“We hebben in een eerdere fase een positieve reactie gezien op de directe vlucht van Scoot Air van Singapore naar Langkawi, maar we zetten ons schrap voor een vertraging van het aantal als gevolg van de Omicron-angst”, zei Ardi Bahador, de voorzitter van de Langkawi Tourist Guide Association.

Ondertussen probeert Maleisië tijdens de pandemie VTL-overeenkomst met Brunei te bereiken, waardoor beide burgers zonder quarantaine naar de landen kunnen. Volgens lokale media is het aantal aankomsten uit Brunei in de eerste helft van 2021 met 99,7% gedaald.

Bovendien is Maleisië vastbesloten om te voorkomen dat de grens wordt gesloten, ondanks de dreiging van Omicron. Hajah Nancy Shukri, minister van Toerisme, Kunst en Cultuur, benadrukte hoe de hoge vaccinatiegraad zou kunnen helpen om de grens open te laten.

Ondertussen onthulde MAHB dat de passagiersbewegingen van Istanbul, de Turkse Sabiha Gokcen International-luchthaven, twee miljoen boven het niveau van juni vorig jaar bleven als gevolg van de hoge vaccinatiegraad en de opheffing van reisbeperkingen tussen staten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *