Schiphol verhoogt beveiliging

De onregelmatigheden begonnen zaterdagavond toen de Nationale Politie (Marechaussee) op zondag 31 juli strenge veiligheidsmaatregelen aankondigde vanwege “een potentieel risico”. Reizigers van AMS kregen het advies om vroeg te vertrekken om stipt op de luchthaven aan te komen. Het is nog steeds onduidelijk wat de oorzaak van deze alarmtoestand is en noch de lokale overheid, noch de politie heeft details over de oorzaak gegeven.

Door extra controles door de politie zorgen files van en naar de luchthaven voor onrust voor reizigers. Er zijn mensen gezien die uit hun auto stapten en langs de snelwegen liepen om hun vlucht op tijd te halen. Op Twitter roept de Nationale Politie mensen op om “in hun auto te blijven, want uitstappen kan gevaarlijke situaties opleveren”.

Op de luchthaven zelf gaat het niet veel vlotter. Zojuist heeft KLM een persbericht uitgebracht waarin staat dat duizenden koffers zijn gestrand. Hoogstwaarschijnlijk zal dit de hele week problemen opleveren, aangezien bagage later wordt doorgestuurd.

Ook al was er voor vandaag een grondpersoneelsstaking aangekondigd, dit had geen invloed mogen hebben op het laden van koffers. Het grondpersoneel was van plan cadeautjes uit te delen en uit te leggen waarom ze staakten. KLM betreurt de verstoring en stelt: “We werken samen met onze partners en Schiphol om ervoor te zorgen dat de bagage zo snel mogelijk naar passagiers over de hele wereld wordt doorgestuurd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *