Aankomst Schiphol

Schiphol aankomsttijden: wil je weten op welke tijden een vliegtuig landt bij Schiphol? Zie onderstaand schema voor de vliegtuigen die al zijn geland zijn en welke nog moeten aankomen:

Aankomsten Schiphol

Staat de aankomst er niet tussen? Kijk dan even op de website van Schiphol: Aankomsttijden Schiphol. Op de website van Schiphol.nl kan je tevens allerlei andere handige informatie vinden met betrekking tot het vliegveld. Het is bijvoorbeeld ook handig om de vertrektijden te weten. Wil je shoppen of lekker een broodje eten, het staat er allemaal. Ook handige tips over parkeren etc. kan je terugvinden. Wil je toch nog een alternatief dat gericht is op de aankomsttijden Schiphol dan kan je ook even kijken op aankomsttijdenschiphol99.nl. Naast de online radar staan de actuele aankomsten ook op de website. Handig voor het spotten van vliegtuigen om ze langs de baan te fotograferen of gewoon om ze te bewonderen. Leuk ook als familie in het vliegtuig zit te spotten. Rij daarna snel naar de terminal om ze op te halen.

aankomst amsterdam schiphol airport

Schiphol aankomst

Aankomen op de grootste luchthaven van Nederland en omstreken is vaak vanzelfsprekend. Het heeft zes landingsbanen waarvan er vier het meest gebruikt worden. Het is voornamelijk afhankelijk van hoe de wind staat. De meest bekende baan om te landen is de Polderbaan. Je kan gemakkelijk buiten het terrein langs de baan parkeren om vliegtuigen te zien lanen bij Schiphol. De aankomsten kunnen bijzonder leuk zijn om te bekijken, voornamelijk als het veel wind staat en/of het een groter of bijzonder vliegtuig is. De aankomsttijden bij Schiphol zijn ook te zien op teletekst (deze zijn te zien op de pagina’s 756, 757 en 758). Als je op deze baan landt zal je nog een stuk naar de desbetreffende gate moeten rijden. Je zal onder andere over de A4 snelweg heengaan. Eenmaal bij de gate aangekomen zal je (afhankelijk van bestemming) door de paspoortcontrole moeten en vervolgens naar de bagagehal om je koffer op te halen. Daarna door langs de douane om eventueel bepaalde meegebrachte goederen aan te geven. Je zal hierna in de aankomsthal arriveren. Bij aankomst in de hal kan je direct ondergrond voor de trein, bovengronds voor de taxi en diverse andere plekken voor het parkeren terecht.

na aankomst met de trein verder reizen

Alle banen waarop je zou kunnen landen:

 • Polderbaan
 • Zwanenburgbaan
 • Kaagbaan
 • Aalsmeerbaan
 • Buitenverdeltbaan
 • Oostbaan

Video informatie

Na aankomst op Schiphol wil je verder reizen. Een ideale manier om dat in Nederland te doen is met de trein. Er zijn vele verbindingen naar bestemmingen door heel Nederland maar ook met de internationale trein Thalys naar het buitenland. Vaak zijn er ook korte vluchten van Amsterdam naar Parijs maar dat wordt ook steeds vaker vervangen door de trein. De trein Amsterdam Parijs doet er tenslotte net zo lang over als je het inchecken, boarden, koffers ophalen etc. meetelt. De Thalys arriveert bijvoorbeeld enkele uren later al in Parijs.

Meer informatie over aankomst en vertrek in Zaventem:

 • Brussels Airport Arrivals Today
 • Aankomsten Zaventem luchthaven
 • Malaga Airport 99 vliegveld bezoekersgids

Nieuws

 • Wie de vlucht van Rome naar Amsterdam aan het volgen was heeft waarschijnlijk raar opgekeken. De verwachte aankomst bij Schiphol werd Groningen. Dit gebeurde vanwege het slechte weer boven en rond om het vliegveld van Amsterdam. Het ging om de KL1604 vlucht.
 • Er was op Amsterdam Schiphol veel minder aankomsten met vracht in 2019 dan in het jaar daarvoor. Het is zelfs met neven procent omlaag gegaan. Dit komt mede door de beschikbaarheid op het vliegveld in het algemeen. Van de beschikbare 500 duizend vluchten per jaar worden er meer mogelijkheden aan passagiersvluchten gegeven. Een aankomst van een vrachtvliegtuig is dus steeds minder gebruikelijk op Schiphol Airport.
 • Wie bij TUI werkt zal het ongetwijfeld meemaken, hoge werkdruk en een tijdelijk contract. Verwacht dus niet te veel bij aankomst van een sollicitatie, mooie verhalen maar werkelijkheid schijnt anders zijn.