Wat u moet weten over seizoensinvloeden voordat je een vlucht boekt

Vliegen prijsstelling is zwaar getroffen door de seizoenen van het jaar, en dat is niet alleen de zomer / winter / herfst / lente. Het houdt de schoolvakanties, religieuze feestdagen, evenementen en festivals goed bezig.

Ga zelf maar is een beetje interactief zijn door een willekeurige vlucht uit te zoeken, bijvoorbeeld van Amsterdam naar Bangkok op 20 september. Kijk een maand later weer en het kan soms 20% in de kosten schelen. De vlucht volgen zal je doen verbazen.

vliegtuigen volgen prijzen

Kamer met zicht

De reden voor een dergelijke sprong in één dag is, omdat elke luchtvaartmaatschappij in de Star Alliance beschouwt het hoogseizoen naar Europa vanuit Toronto worden afgewerkt op 10 september, niet later en niet eerder. Dus nogmaals online browsen, deze tool is niet echt voor u beschikbaar om te gebruiken, tenzij je zin hebt browsen elke luchtvaartmaatschappij voor uw mogelijke bestemming over een periode van een heel seizoen die zouden kunnen worden 3 maanden. Maar als een reisagent, deze tool is beschikbaar voor ons. Online sites hebben dit over het hoofd gezien om de theorie in zijn plaats te houden om hun zeer effectief KISS (Keep It Simple Stupid).

Het lastige is dat sommige luchtvaartmaatschappijen hebben geen bepaalde seizoenen voor bepaalde bestemmingen en andere luchtvaartmaatschappijen overwegen hun hoogtepunt en rustige seizoenen op verschillende momenten om verschillende redenen. Dit wapen is niet altijd zal van pas komen als uw data zijn niet altijd flexibel, maar zo nu en dan is het mijn cliënten honderden door een dag of twee, alleen maar omdat ik dit instrument tot mijn beschikking en ik kan snel zien opgeslagen welke luchtvaartmaatschappijen zou kunnen zijn over de seizoenen veranderen rond de data ik zoek.

Zijn uw ogen beginnen om nu te openen? Die van mij waren zeker toen ik het leren van dit alles. Als gevolg daarvan zal ik nooit weer online te boeken … Ik zal alleen boeken via reisagenten vanaf nu.