Bagagetips voordat je vlucht vertrekt

Er zijn twee aspecten aan bagage: ingecheckte bagage en handbagage. Gratis ingecheckte bagage vergoeding voor Economy Class op geregelde vervoerders is meestal een stuk van 23 kg per stuk per persoon, terwijl op chartervluchten, zoals die met Air Transat, de limiet is meestal 20kg. Sommige luchtvaartmaatschappijen ook opladen voor de eerste ingecheckte bagage op sommige routes ook.

bagage limiet in het vliegtuig

Kinderen hebben dezelfde vergoeding als volwassenen, terwijl de baby’s meestal niet een aparte bagage hebben. Reizigers in First en Business Class hebben een ruimhartiger uitkering.

Airlines bieden voor het vervoer van sportartikelen; maar dit verschilt per provider dus het beste om te controleren voordat u vertrekt. Houd daar dus rekening mee met vluchten volgen.

Beperkingen aan items die u kunt brengen

In het algemeen, items die zijn geclassificeerd als gevaarlijke goederen (kan ie. De veiligheid van een vliegtuig in gevaar brengen en de passagiers aan boord) zijn niet toegestaan in uw bagage. Andere beperkingen die u moet zich bewust zijn van onder andere:

 • Vloeistoffen, spuitbussen en gels in de handbagage.
 • Aantal stuks handbagage.
 • Sommige landen, zoals Australië en Nieuw-Zeeland laat geen etenswaren in het land worden gebracht en boetes bestaan om dit te doen.
 • Bij aankomst wordt u gevraagd worden om goederen die worden beschouwd als een bedreiging voor dat land verklaren. Er zijn hoge boetes op zijn plaats voor het niet beperkt of verboden goederen te verklaren, zo verklaart het als je niet zeker bent.
 • Belastingvrije vergoedingen variëren van land tot land, dus controleer deze voor vertrek of op de duty free shop voor uw aankoop.
 • Als je een ouder bent en reist met een kind onder de leeftijd van twee, baby formule, babyvoeding, melk en sap zijn vrijgesteld. Transport Canada heeft richtlijnen en voorschriften met betrekking tot het vervoer van gevaarlijke goederen, zodat in geval van twijfel kunt u controleren voordat u op reis.

Het minimaliseren van bagageproblemen

 • Tag uw bagage met kleurrijke labels, etiketten of riemen voor eenvoudige spotten.
 • Label uw bagage met uw naam en contactgegevens. Om veiligheidsredenen, onder meer uw bedrijf adres in plaats van uw huisadres.
 • Vergeet niet om labels omvatten zowel de buitenkant en de binnenkant van uw bagage in het geval dat uw externe tag is verwijderd.
 • Pak belangrijke items zoals medicatie, bril en laptops in handbagage.
 • Verslag zoekgeraakte bagage direct aan de luchtvaartmaatschappij.
 • Houd een lijst van wat je verpakt in uw bagage.
 • Controleer het beleid van de luchtvaartmaatschappij voordat je vertrekt

Heb ik echt een verzekering nodig?

Meer dan 29 miljoen stuks bagage werden vertraagd, beschadigde of verloren op luchthavens in de wereld vorig jaar dat is een stijging van 18 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. En terwijl de statistieken blijkt dat de meeste bagage misplaatst is gelegen binnen twee dagen, kan zelfs relatief korte vertragingen hoofdpijn voor reizigers te creëren. Het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen voor die zeldzame gevallen wanneer er iets misgaat. Het vervangen van basic items zoals kleding en toiletartikelen kost tijd en kan extra druk leggen op een beperkt budget. In deze situaties, kunnen reisverzekering een waardevolle investering. Bij het kopen van verzekeringen, lees het beleid zorgvuldig en zorg ervoor dat dekt verloren of misplaatst bagage. De financiële steun die in het kader van uw beleid beschikbaar zijn kan van cruciaal belang zijn, zelfs als je bagage verloren is voor een relatief korte periode van tijd.