AirAsia huurt twee A330

AirAsia heeft ingestemd met de huur van twee Airbus A330-300 uit Indonesiƫ AirAsia X (IAAX).

In een Maleisische beurs, AirAsia zegt dat het zal nat-lease PK-XRA (MSN 716) van 16 september tot 15 maart 2017 voor een contractwaarde van $ 9.800.000, en PK-XRC (654) van 1 oktober tot 30 november bij een contractwaarde van $ 3.100.000.

Beide transacties werden uitgevoerd op marktconforme voorwaarden’s, rekening houdend met de vorige wet-lease-overeenkomst AirAsia hadden met AirAsia X, alsook op marktverwachtingen vermelde prijzen.

De wet-lease van IAAX twee A330 zal AirAsia haar netwerk te rationaliseren door middel van frequentie-reductie, maar ook zijn eigen eis bemanning verminderen. Het zal ook in staat stellen om AirAsia slot beperkingen op bepaalde luchthavens te overwinnen, zorgen voor extra capaciteit indien nodig, en een beter beheer van het netwerk, het voegt.

IAAX had onlangs opgehouden actief long-haul diensten van Denpasar naar Melbourne en Sydney, het citeren van een netwerk herstructurering. Het had ook eerder uitgevoerde vluchten tussen Jakarta en Jeddah, maar FlightGlobal schema gegevens blijkt dat dit niet langer het geval.

De luchtvaartmaatschappij biedt nu vijf binnenlandse en vijf internationale korte-afstandsvluchten.