Frequent Flyer Programma’s

Een frequent-flyer-programma is een loyalty programma aangeboden door veel luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld. Punten verdiend zijn meestal gebaseerd op de gevlogen afstand en kan worden ingewisseld voor niet alleen gratis reizen op vluchten, maar ook in de richting van hotels, auto’s en, in sommige gevallen, vakantie-pakketten. Als vliegtickets experts weten we veel over elk programma en hoe ze kunnen onze klanten profiteren. Daarom hebben we samen enkele tips over hoe u de juiste programma te kiezen, en wat je moet weten voordat je je inschrijft zetten.

frequent-flyer-programmas

Het kiezen van het juiste programma

Het beste wat je kunt doen om de voordelen van een frequent flyer programma te maximaliseren is om een programma te kiezen en gebruiken uitsluitend. Voordelen blijven tot de meer verhoogt u reizen en, in aanvulling op het verdienen van punten, regelmatige reizigers kunnen een ‘status’ hoger bereiken. Dit kan komen met extra voordelen, zoals toegang tot de lounge, een upgrade van kredieten, en prioritaire service levels. Het loont dus om een vliegtuig te volgen.

Houd rekening met de volgende factoren bij de keuze gemakkelijker te maken:

-> Waar vlieg je het vaakst heen?

-> Welke luchtvaartmaatschappij of alliantie hebben de meeste vlucht opties?

Elke luchtvaartmaatschappij heeft zijn eigen frequent flyer programma. Bij het overwegen welke luchtvaartmaatschappij aanmelden bij, bedenk dan dat de meeste programma’s zal zorgen voor gelijke opbouw op de meeste alliantiepartners. In dit geval moet u uw beslissing op basis van welke maatschappij je voelt dat je de meeste kans om te reizen verlossen door.

Enkele allianties:

Inruilen van Punten

Het beste deel van het verdienen van punten met een frequent flyer programma is het gebruik ervan in de richting van gratis reizen. Zoals hierboven vermeld, veel programma’s kunt u punten inwisselen voor andere doeleinden dan vluchten beloningen, zoals hotels, auto’s, en pakket vakanties. Daarnaast kunt u ook punten te gebruiken in de richting van het upgraden van een reeds geboekte reis. De meeste reizigers vinden het meer betaalbaar om een economy class ticket te kopen en gebruiken hun punten om te upgraden naar een business class stoel.