Skytrax 2014 luchtvaartmaatschappij van het jaar

Dit is Cathay de vierde keer het winnen van de prestigieuze prijs en in hun dankwoord, ze beloofden niet ‘op hun lauweren rusten’ en ‘blijven werken aan een betere reiservaring te bieden’ en een nog betere algemene product in de toekomst.

cathay pacific vliegtuig

Midden-Oosten luchtvaartmaatschappij Qatar Airways nam de tweede plaats met Azië Singapore Airlines nemen brons. Van de nota, geen Noord-Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen gebarsten de top 10 en slechts twee Europese luchtvaartmaatschappijen maakte de lijst, met Turkish Airlines vijfde afwerking en het Duitse Lufthansa afronding van de lijst op nummer tien. Zoals het geval is in de afgelopen jaren, service-oriented Midden-Oosten en Aziatische maatschappijen opnieuw een sterk resultaat en het laatste jaar ‘winnaar, VAE Emirates eindigde als vierde.

In andere awards, onze eigen Air Canada nam trots de eerste plaats voor Best Airline in Noord-Amerika voor het vijfde achtereenvolgende jaar. Calgary gebaseerd WestJet nam zilver zoals Canadese luchtvaartmaatschappijen eerste en tweede eindigde, beter dan alle Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen. WestJet maakte ook de verlaging van de World’s Best Low-Cost Airline categorie op nummer zeven als tweede te eindigen in Best Airline Staff service in Noord-Amerika.

In de beste regionale categorie gericht op korte-afstandsvluchten Airlines, Canadese Porter Airlines afgewerkt met de hoogste cijfers gewonnen uit het Verenigd Koninkrijk Virgin America en Amerika’s jetBlue.

Canada’s vakantie (charter) luchtvaartmaatschappijen scoorde ook goed in de Best Budget luchtvaartmaatschappij groep Montreal Air Transat en Sunwing respectievelijk komen op de tweede en zesde. Air Asia nam de eerste plaats.

Kortom, het was een succesvol jaar voor alle Canadese luchtvaartmaatschappijen en Flight Centre wil graag van deze gelegenheid om Air Canada, WestJet, Porter Airlines, Air Transat en Sunwing feliciteren met nog een jaar van een job well done nemen.

Een vliegtuig volgen? Check de homepagina.